Selamat datang ~
Beli buku RM90.00 dapatkan pos percuma!
RM58.00 RM59.90
KOMBO GROW RICH Think And Grow Rich The Psychology of Selling (Edisi Bahasa Melayu)
Price RM58.00 RM59.90
Product SKU kombo-grow-rich
Availability In Stock
Quantity
Description

 

Tajuk :KOMBO: Grow Rich

ISBN :kombo-grow-rich

Format : Softcover

Berat : 0.75 kg

 

KOMBO: Grow Richmerangkumi dua buah buku iaitu:1.Think And Grow Rich - Edisi Bahasa Melayu2.The Psychology of Selling: Edisi Bahasa Melayu

 

-

Buku-buku kewangan yang ada pada masa kini banyak mengajar pembaca supaya berjimat cermat, menabung, meningkatkan pelaburan, bersara awal, dan melangsaikan hutang secepat mungkin. Namun, tidak ada satu pun buku kewangan yang mampu menandingi buku ini. Mengapa?

Thinkand Grow Rich

 

1) Tetapkan jumlah wang yang kita mahu, bukan sekadar menyatakan dalam diri, “Saya mahu banyak wang.”

 

2) Kenal pasti pengorbanan mesti dilakukan demi mendapatkan wang yang kita mahukan.

 

3) Tetapkan tarikh yang pasti, iaitu bila kita akan mendapat wang yang kita mahu.

 

4) Atur perancangan bagi merealisasikan kemahuan itu. Jalankan rancangan itu walaupun kita masih belum bersedia menggerakkannya.

 

5) Tulis secara jelas beberapa perkara, iaitu jumlah wang yang kita mahu, masa yangdiperlukan, dan pengorbanan yang perlu kita lakukan demi mendapatkan wang itu.

 

6) Baca semula dengan kuat perkara yang kita tulis. Baca sebanyak dua kali sehari, iaitusebelum kita tidur dan selepas kita bangun daripada tidur.

Sumber kekayaan yang paling penting bukanlah material, tetapi aset rohani yang jauh lebih bernilai, iaitu semangat, kemahuan, visi dan matlamat, serta keupayaan mengawal minda. Semestinyaadalah karya terbaik yang mampu membimbing pembaca supaya sentiasa memanfaatkan sumber yang tidak ternilai ini.

 

 

-The Psychology of Selling: Edisi Bahasa Melayu

Diejek, dipandang serong & dimaki, itu adalah cabaran biasa bagi seorang jurujual.Ada juga ejen jualan yang meluangkan masa berhari-hari untuk meyakinkan pelanggan, namun akhirnya pelanggan menyepi dan tidak membeli.Namun, ada juga jurujual yang seolah-olah mempunyai kuasa ajaib. Jualannya sentiasa naik dan pelanggan membeli tanpa henti.Aura mereka memang hebat, seolah-olah mereka ini mampu menjual ais kepada orang Eskimo dan mampu menjual pasir kepada orang Arab.Apakah beza antara jurujual yang cemerlang dengan jurujual yang kecundang?Buku The Psychology Of Selling ada jawapannya.

 

 

 

Ini adalah buku bestseller sepanjang zaman & dianggap sebagai rujukan utama dalam bidang jualan. Brian Tracy adalah jurujual profesional yang dianggap sebagai legenda.Buku ini berkongsi idea, teknik & strategi untuk menjual dengan lebih pantas & lebih senang. Prinsip jualan dalam buku ini bersifat universal dan sesuai sepanjang zaman. Lebih menarik, ia sesuai dipraktikkan dalam pelbagai bidang jualan sama ada jualan langsung, e-commerce, perundingan atau profesional.Ditulis pada tahun 2006, teknik dalam buku ini sudah teruji dan terbukti berkesan sehingga sekarang.Tingkatkan jualan anda lebih cepat dan mudah daripada apa yang anda sangkakan. Kejayaan pasti menjadi milik anda! Itulah janji yang sentiasa dipenuhi oleh Brian Tracy berulang-ulang kali. Makin ramai wakil jualan menjadi jutawan selepas mendengar dan mempraktikkan idea-idea beliau.Buku ini wajib dimiliki oleh para usahawan, pemilik bisnes, pengurus, eksekutif jualan, perunding kewangan, ejen takaful, jurujual dan individu yang mahu meningkatkan jualan masing-masing.

 

Anda mungkin berminatMore