Selamat datang ~
Beli buku RM90.00 dapatkan pos percuma!
RM23.90
KOMBO: Misi Solat Lima Waktu
Price RM23.90
Product SKU kombo-misi-solat-lima-waktu
Brand Komik M
Availability In Stock
Quantity
Description

Tajuk : KOMBO: Misi Solat Lima Waktu

ISBN : kombo-misi-solat-lima-waktu

Format : Softcover

Berat : 0.36 kg

 

KOMBO: Misi Solat Lima Waktu merangkumi tiga buah buku iaitu:

1. Misi Solat Lima Waktu #1: Diari Solat Imran
2. Misi Solat Lima Waktu #2: Diari Doa Imran
3. Misi Solat Lima Waktu #3: Diari Akhlak Imran 
 

- Misi Solat Lima Waktu #1: Diari Solat Imran

Seumur hidup saya, saya hanya bersolat tidak sampai tiga kali. Kali pertama, adalah semasa solat Hari Raya Aidilifitri pada dua tahun lalu. Kali kedua, solat Hari Raya Aidiladha tahun lalu. Ketiga, solat jenazah nenek sayabeberapa bulan lalu. :’(

Sebelum ini, emak dan abah tidak pernah kisah saya solat ataupun tidak. Ustaz dan ustazah yang mengajar Pendidikan Islam sebelum ini pun tidak pernah kisah. Abang dan kakak saya pun tidak kisah kerana mereka juga tidak solat seperti saya. Tetapi, tiba-tiba sahaja Ustaz Azhar mahu ambil kisah. Aduhai.... :(

Sebab itulah buku conteng ini wujud. Saya mahu belajar solat, dan semua perkara berkenaan solat akan saya muatkan di sini. Saya hanya ada masa selama seminggu sebelum tibanya ujian amali solat. Walau apa caranya sekalipun,saya perlu pandai bersolat sebelum tiba waktu itu. Saya sanggup lakukan apa sahaja (kecuali menyentuh lipas) asalkan saya tidak dirotan oleh Ustaz Azhar! Serius!

 

- Misi Solat Lima Waktu #2: Diari Doa Imran

Habislah! Saya ada terbuat sesuatu di sekolah, dan Bob sangat marah pada saya! Tidak kenal Bob? Dialah murid paling samseng di sekolah .... Bukan, di seluruh dunia! Ustaz kata, senjata orang Islam ialah doa. Sebab itu, saya perlu lawan Bob dengan doa (kalau lawan bertumbuk, habislah saya). Masalahnya, saya cuma hafal doa sebelum makan. Aduh, apa yang perlu saya buat?

 

- Misi Solat Lima Waktu #3: Diari Akhlak Imran

Di sekolah tadi, saya terlupa bawa kerja sekolah. Cikgu Maimon mengamuk. Dia kata, kalau saya tidak belajar rajin-rajin, saya akan jadi seperti Pak Dollah.

Siapa Pak Dollah?

Saya tanya Badrul, tetapi dia palingkan muka. Saya terlupa yang kami sedang bergaduh. Aduh… ketika ini, saya juga sedang bergaduh dengan emak dan ayah. Hidup saya jadi haru-biru. Kenapa semua orang tidak sayang dan suka saya? Adakah saya terlalu jahat?

 

Nenek kata Allah dan Nabi suka orang yang berakhlak mulia. Tapi, apakah maksud akhlak yang mulia? Hmm… siapa boleh ajar saya, ya?

Tags: Komik
Anda mungkin berminatMore