Selamat datang ~
Beli buku RM90.00 dapatkan pos percuma!
RM40.00
KOMBO 400 ADAB
Price RM40.00
Product SKU kombo-400-adab
Brand PTS
Points Needed 3200
Availability In Stock
Quantity
Description

Tajuk : KOMBO 400 ADAB

ISBN : kombo-400-adab

Format : Softcover

Berat : 0.61 kg

 

KOMBO 400 ADAB merangkumi empat buah buku iaitu:

1. 400 Adab Pengantin Kekal Bahagia

400 adab Pengantin Kekal Bahagia merungkai tips dan beberapa doa pilihan yang sesuai dijadikan amalan serta panduan untuk memelihara diri dan membina keluarga bahagia agar sentiasa mendapat keberkatan dan rahmat daripada Allah s.w.t.

 

2. 400 Adab Komunikasi Di Media Sosial

Buku ini menceritakan 400 adab komunikasi media sosial. Pada setiap bab, dihimpunkan 5 perkara yang patut diamalkan dan 5 perkara yang perlu dihindarkan di dalam perkembangan media sosial pada masa kini. Pada setiap bab juga didatangkan dalil yang sahih daripada Al-Quran dan hadith bagi menguatkan lagi adab yang dibawa.

Buku ini boleh menjadi panduan kepada semua orang kerana pada masa kini, kebanyakan orang mempunyai media sosial mereka yang tersendiri. Justeru, penggunaan media sosial juga harus diselarikan dengan adab-adab yang telah digariskan oleh Islam agar penggunaan media sosial tidak menyebabkan gejala negatif berlaku.

 

3. 400 Adab Menjadi Pekerja Yang Disayangi Bos

Buku ini menceritakan 400 adab menjadi pekerja yang disayangi bos. Pada setiap bab, dihimpunkan 5 perkara yang patut diamalkan dan 5 perkara yang perlu dihindarkan di dalam adab menjadi pekerja. Pada setiap bab juga didatangkan dalil yang sahih daripada Al-Quran dan hadith bagi menguatkan lagi adab yang dibawa.

Buku ini menjadi panduan berguna kepada setiap pekerja bagi meningkatkan motivasi mereka supaya dapat memaksimumkan prestasi menurut lunas yang telah digariskan oleh Islam. Buku ini bukan hanya untuk pekerja, malah majikan atau dalam bahasa panggilan lainnya bos.

 

4. 400 Adab Menjadi Manusia yang Dihormati dan Dicintai

Buku ini menceritakan 400 adab menjadi manusia yang dihargai dan dicintai. Pada setiap bab, dihimpunkan 5 perkara yang patut diamalkan dan 5 perkara yang perlu dihindarkan di dalam adab menjadi manusia yang dihargai dan dicintai. Pada setiap bab juga didatangkan dalil yang sahih daripada Al-Quran dan hadith bagi menguatkan lagi adab yang dibawa.

Buku ini menjadi panduan berguna kepada setiap manusia sebagai panduan di dalam memandu arah perjalanan hidup menjadi manusia yang dihargai dan dicintai bukan sahaja oleh manusia malah Allah s.w.t.

 

 

What's in the box

KOMBO 400 ADAB merangkumi empat buah buku iaitu:

1. 400 Adab Pengantin Kekal Bahagia
2. 400 Adab Komunikasi Di Media Sosial
3. 400 Adab Menjadi Pekerja Yang Disayangi Bos
4. 400 Adab Menjadi Manusia yang Dihormati dan Dicintai

Anda mungkin berminatMore