Selamat datang ~
Beli buku RM90.00 dapatkan pos percuma!
RM86.00
KOMBO Ebit Lew
Price RM86.00
Product SKU kombo-ebit-lew
Brand Others
Availability In Stock
Quantity
Description

11 Amalan Memilliki Kekayaan 

Kekayaan dan kemewahan merupakan impian setiap yang bernama manusia. Keinginan yang dianugerahkan oleh Allah SWT sebagai satu motivasi penggerak diri setiap manusia agar mengejarnya. Malah syurga itu sendiri dihiasi dengan pelbagai bentuk gambaran kemewahan sebagai simbol perlambangan kepada kekayaan yang berprestij agar menjadi impian bagi setiap yangbergelar manusia mengejarnya. Begitu juga halnya di dalam kehidupan di dunia ini semua orang juga menginginkan perkara yang sama.

Namun ramai juga yang kecundang kerana amalan yang silap hingga Allah SWT memberi taraf tidak layak untuk memperolehinya. Bagi Rasulullah SAW dan para sahabat Rhum, mereka golongan yang layak untuk bahagia di dunia dan akhirat. Oleh itu, buku ini ditulis untuk mengupas urusan kehidupan seharian yang kita sedang jalani agar dapat disuntik dengan amalan yang betul agar layak dan berhak untuk memiliki kekayaan di sisi Allah SWT sama ada di dunia dan di hari akhirat. Persoalan adakah kita perlu melakukan amalan yang betul untuk kaya atau sudah kaya baru melakukan amalan yang betul dikupas agar pembaca menjadi kaya. 

 

Isteriku Bidadari 

Setiap insan mengimpikan kebahagiaan namun dalam semangat dan keghairahan mengejar bahagia kita terlupa bahawa kebahagiaan datang daripada hati yang dipenuhi keimanan dengan melahirkan sifat membahagiakan orang lain.

 

Keluarga adalah lubuk kebahagiaan apabila kita mampu membahagiakan ahli keluarga. Kebahagiaan kita kecapi mencerminkan sebanyak mana kemampuan diri kita membahagiakan pasangan dan anak–anak.

 

Ramai yang mengejar bahagia hanya untuk diri sendiri tanpa ada keinginan untuk membahagiakan orang lain. Bahagia yang di cari penderitaan yang menjengah.

 

Buku ini ditulis berdasarkan pengalaman penulis yang dikutip daripada 1001 kisah rumahtangga sepanjang menganjurkan seminar Keluarga Sunnah dan pelbagai program kekeluargaan.

 

Kisah rumahtangga tidak mampu diterangkan dengan ilmiah kerana melibatkan akal fikiran yang dibalut tebal dengan emosi. Maka semua kisah dan pengalaman dibukukan menjadi coretan emosi untuk panduan dan tauladan bagi yang ingin meraih kebahagiaan.

 

Menelusuri Cinta

Dari mana datangnya cinta? Dari mata turun ke hati. Begitu madah yang sering diucapkan oleh kebanyakan manusia. Namun buku ini cuba menyingkap dan meneroka satu daerah paling dalam, yaitu sudut hati manusia yang paling dalam bagi mengisi cinta yang abadi.Apabila tertusuk panahan cinta yang hakiki maka segenap jiwa dan raga sanggup dikorbankan demi yang dicintai

Begitulah Rasulullah SAW dan para sahabah RHUM yang telah menanam bibit cinta yang sejati hinggal melahirkan benih-benih hidayah yang begitu subur hingga mampu dinikmati hingga ke hari ini oleh kita.

Selingkar kisah pengalaman umat akhir zaman yang begitu dhaif dalam menagih cinta disampaikan agar menjadi pedoman dan panduan bagi kita menelusuri laluan Sang Pencinta dalam mengejar Cinta Allah Azza Wajalla.

 

 

Anda mungkin berminatMore